Briose pizza

 

Dupa toate bunatatile servite de sarbatori, parca nu ne mai este a manca nimic, insa cand burta cere, tre’ sa-i dai ceva, si ce faci? deschizi frigiderul, te uiti in el si constati ca ai facut totusi prea multe cumparaturi pentru Craciun si Revelion, si incerci sa pregatesti totusi ceva comestibil, dar care sa nu contina nici prea multe ingrediente….Asa s-a intamplat si cu aceste briose, facute pentru a goli frigiderul de tot ce mai era pe acolo, inainte sa ne aprovizionam cu multe fructeeee si legumeeee….

Ingrediente (pentru 12 briose mari):
– 250 g sunca – eu am folosit piept de curcan afumat
– 150 g cascaval
– 130 g ciuperci feliate
– 70 g masline verzi umplute cu gogosari
– 5 linguri faina
– 5 oua
– o lingurita praf de copt
– sare, piper si oregano

Mod de preparare:
– se taie sunca cuburi mici, ciupercile se mai taie putin ca sa nu fie prea mari, la fel si maslinele
– cascavalul se da prin razatoarea mare

– separat se bat ouale cu sarea, piperul si oregano, si se adauga peste ingredientele de mai sus (in poza aveti dovada ca am si o manuta de ajutor la bucatarie!!)

– se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia
– compozitia astfel obtinuta, se adauga in formele de briose tapetate cu hartie de briose (!!!!va recomand sa folositi forme din silicon-pentru ca desi un uns putin hartiile cu ulei, tot s-au prin briosele la copt)

– se dau la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute – pana se rumenesc briosele

– se pot servi ca aperitiv langa alte bunatati, sau la micul dejun fiind bune atat calde cat si reci

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Simona spune:

    Foarte fain arata! Si merge in orice combinatie… mai ales cand frigiderul este plin cu de toate! 🙂
    La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.