Chec cu merisoare si glazura de ciocolata
La noi de sarbatori nu lipseste checul din meniul de dulciuri, asa ca anul acesta am pregatit varianta cu merisoare (ca tot am gasit si eu in magazin, intr-un final).
Ingrediente:
– 180 g faina
– 230 g zahar
– 6 linguri cu ulei
– 100 g ciocolata cu lapte
– esenta de vanilie dupa gust
– 60 g merisoare
Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma cu zaharul pana capata consistenta ca de bezea
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul pe care il adaugam treptat
– apoi se amesteca cele doua compozitii si dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet – acum se adauga si esenta de vanilie
– compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce checul in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 50 de minute(depinde foarte mult si de cuptor – la mine la 50 de minute e gata). Daca nu sunteti sigure ca este gata folositi testul cu scobitoarea. Daca scoateti scobitoarea curata din chec e clar ca acesta este gata.
– cand checul este gata se lasa sa se raceasca putin si peste el se toarna glazura de ciocolata obtinuta prin topirea celor 100 g de ciocolata cu untul, lasata sa se raceasca in prealabil
–se lasa sa se „intareasca” glazura si apoi se feliaza
Pofta buna!!