Prajitura braziliana
Am pregatit aceasta reteta pentru Revelion, dar pentru ca am ratacit pozele, abia acum reusesc sa o postez. Sper sa va placa, si daca tot incepe weekendul, o puteti incerca!!!
Ingrediente: (pentru o tava de aprox. 20*30 cm)
Blat:
– 4 oua
– 125 g unt
– 100 g zahar
– 180 g faina
– 1/2 pliculet praf de copt
– 3 linguri cacao
– 1 lingurita esenta de rom
Crema:
– 200 g iaurt
– 200 ml frisca lichida
– 10 g gelatina
– 6 linguri zahar
– o portocala
– 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blat:
– untul se mixeaza cu zaharul spuma si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza din nou
– se adauga treptat faina si praful de copt, se omogenizeaza pana la incoporarea acestora (printesa mea mi-a fost de mare ajutor la prajitura!!:))
– iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Pofta buna!!!
multumesc pentru atentionare. am corectat!!!
Totul ar fi perfect daca ai adauga si cantitatea de unt din blat.Poate faci corectia necesara ,iar pe viitor…….!?
si mie imi plac ff mult dulciurile!!!
Dulciurile sunt slabiciunea mea si aceasta spune: "mananca-,ma "… as manca-o toata fara sa impart cu nimeni