Colacei

 

Pentru cea de-a doua tema propusa de Lili, la provocarea „Weekend cu spor”, produse de patiserie, am ales sa va arat cum fac eu colaceii, asa cum am vazut la bunica mea draga!!

Ingrediente (pentru 6 colacei):
 200 ml apa calduta
– un pliculet de drojdie uscata
-1/2 lingurita sare
– aproximativ 500 g faina
– 30 ml ulei

Mod de preparare:
– intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sare si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas
– apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml ulei
– se lasa la dospit circa o ora – la loc cald si apoi formeaza colaceii
– se imparte aluatul in bucati egale
– fiecare bucata de aluat se transforma intr-un snur, pe care-l impletim, trecandu-l parte peste parte, ca in poza de mai jos

– capatul impletiturii se uneste cu locul de unde am inceput impletitura, iar partea ramasa neimpletita, se trece peste partea impletita, rezultand colacul

 

 

– fiecare colac se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut 30 min

– se unge fiecare colac cu apa (puteti folosi in loc de apa, un ou batut) si se dau la cuptor la 180 de grade pana cand se rumenesc putin!!

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Haplea spune:

    Foarte frmosi colaceii!!

  2. aura carolina spune:

    Sunt minunati …..am sa probes sa fac si eu

Lasă un răspuns la Haplea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.