Fursecuri cu cacao si migdale

 

Va recomand cu drag aceste fursecuri. De ce? Pentru ca in primul rand, raman fragede si a doua zi, fara a le tine intr-o cutie metalica (am testat acest lucru, tinand cateva fursecuri pe o farfurioara) si pentru ca au o aroma fina.

Ingrediente (pentru circa 40 de fursecuri):   

– 200 g unt (la temperatura camerei)
– 200 g faina
– 3 oua
-140 g zahăr pudră
– 50 g cacao
– 75 g migdale măcinate
– 1 linguriţă praf de copt
– fulgi de migdale
Mod de preparare
– untul se mixeaza cu zaharul, ouale si migdalele macinate
– separat se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste untul mixat si se omogenizeaza compozitia cu o spatula
– din compozitia obtinuta se ia aluat cu lingura si se pun gramajoare neregulate pe hartia de copt din tava, lasandu-se 2-3 cm intre fursecuri pentru ca se mai latesc la copt

– deasupra se presara cu fulgi de migdale (apasati-i putin ca sa va asigurati ca raman lipiti la locul lor) si se introduc la cuptor,  incalzit in prealabil la 180 de grade

– sunt gata in circa 15 minute, sunt foarte fragede şi foarte bune

Reteta este preluata de pe blogul „Bucate aromate” si participa la Provocarea Secreta , gazduita luna aceasta de Simona.

Pofta buna!!

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.