Fursecuri cu cacao si migdale

 

Va recomand cu drag aceste fursecuri. De ce? Pentru ca in primul rand, raman fragede si a doua zi, fara a le tine intr-o cutie metalica (am testat acest lucru, tinand cateva fursecuri pe o farfurioara) si pentru ca au o aroma fina.

Ingrediente (pentru circa 40 de fursecuri):   

– 200 g unt (la temperatura camerei)
– 200 g faina
– 3 oua
-140 g zahăr pudră
– 50 g cacao
– 75 g migdale măcinate
– 1 linguriţă praf de copt
– fulgi de migdale
Mod de preparare
– untul se mixeaza cu zaharul, ouale si migdalele macinate
– separat se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste untul mixat si se omogenizeaza compozitia cu o spatula
– din compozitia obtinuta se ia aluat cu lingura si se pun gramajoare neregulate pe hartia de copt din tava, lasandu-se 2-3 cm intre fursecuri pentru ca se mai latesc la copt

– deasupra se presara cu fulgi de migdale (apasati-i putin ca sa va asigurati ca raman lipiti la locul lor) si se introduc la cuptor,  incalzit in prealabil la 180 de grade

– sunt gata in circa 15 minute, sunt foarte fragede şi foarte bune

Reteta este preluata de pe blogul „Bucate aromate” si participa la Provocarea Secreta , gazduita luna aceasta de Simona.

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Monya spune:

    Sa mai spun ca te invidiez pt dulciurile tale??

    Arata bine de tot !!

  2. stefy spune:

    iti dau cu mare drag cateva fursecuri!!

  3. Cred ca sunt cu adevarat delicioase! Fur si eu cateva, bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.