Pizza cu piept de pui si porumb

 

Astazi in meniu avem o pizza tare gustoasa cu piept de pui aromat, porumb si ciuperci.

Ingrediente:
Blat (pentru doua blaturi subtiri facute in tava de la aragaz ):
– 450 g faina
– 240 ml apa
– 1 lingura ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita drojdie uscata

Compozitia de pizza (cantitatile sunt relative):
-1/2 piept de pui fără piele şi oase
– un borcan mic de ciuperci feliate
– 300 g mozzarella sau cascaval
– 1 cutie porumb
– un ardei rosu
– 50 g masline feliate
– 6 linguri sos de roşii
– o lingurita ulei
– oregano
– un praf de sare
– un praf de piper

Mod de preparare:
Blat:
Pentru masina de paine:  se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se lasa 20 minute la framantare si 30 min. dospire
Manual:
– se amesteca faina cu drojdia uscata si cu sarea
– se adauga apa calduta si se framanta
– la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute
Asamblare pizza:
– cat timp sta aluatul la dospit se pregatesc celelalte ingrediente
– pieptul de pui se taie bucatele, se condimenteaza cu boia, sare si oregano si se pune la calit intr-o lingură de ulei de măsline

– blatul de intinde in foaie direct in tava, modeland-o cu ajutorul mainilor, apoi se pregateste pizza
– se unge blatul cu sosul de roşii, amestecat in prealabil cu o lingurita ulei, putin oregano, sare si piper
– se aseaza pieptul de pui bucatele (eu le-am mai taiat o data bucatelele de piept, dupa ce le-am calit), mozzarella/caşcavalul felii, ciupercile feliate, porumbul, maslinele si ardelul taiat rondele şi se pune un praf de sare

– se coace la cuptorul preincalzit la 220 de grade, timp de aproximativ 10 minute

 

Pofta buna!!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Mmm, ce bunaa! Mi-e pofta de-o pizza de casa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.