Friptura de vita cu garnitura de couscous cu legume



Nu cumpar foarte des carne de vita, pentru ca de cele mai multe ori am nimenrit o carne de „proasta calitate”(sa zic asa) de mi-a luat jumatate de zi sa o fierb, dar cand e musai sa ne facem o pofta, ma risc. De data aceasta am avut noroc de o carne foarte buna, si a iesit o bunatate de friptura!!

Ingrediente:
500 g pulpa de vita
– o cana couscous – adica aprox.200 g 
– un morcov
– o ceapa
– 200 ml vin alb
– 2 foi dafin
-1 lingurita boabe de mustar
– cateva boabe de piper negru
– curry si sare

Mod de preparare:
– carnea de vita se taie felii (mai grosute) si se pun la prajit, in ulei incins, pentru 2 minute pe fiecare parte
– se adauga vinul, un pahar cu apa, foile de dafin, boabele de mustar, boabele de piper, si restul condimentelor
– se acopera cu un capac si selasa la fiert, la foc mic, pana scade tot lichidul si formeaza un sos delicios (circa 40 minute – daca scade sosul si carne nu este gata, mai adaugati putina apa si lasati pana scade)
– separat se pregateste garnitura de couscous cu legume
– ceapa si morcovul se taie bucatele si se pun la calit in ulei
– se adauga apoi doua cani cu apa si se lasa sa fiarba apa pana sunt firte si legumele
– cand legumele sunt gata, se inchide focul, se adauga couscousul – 200 g (se masoara cu aceeasi cana cu care s-a masurat si apa)
– se adauga sare, se amesteca si se lasa acoperit pana couscousul absoarbe toata apa.

 


Reteta este preluata de pe blogul gazdei din aceasta luna a provocarii „Weekend cu spor”, adica…Monica!!!Va invit sa descoperiti si alte retete gustoase pe blogul ei!!!

Pofta buna!!! 

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. ARata foarte bine, si e tare dragut prezentata 🙂

  2. Simona spune:

    tare buna trebuie sa fi fost…

  3. stefy spune:

    si inca ce mult ne-a placut!!!:P

  4. Monya spune:

    foarte apetisant arata. Ma bucur ca v-a placut.

Lasă un răspuns la Monya Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.