Gogosi umplute cu dulceata de capsuni

 

Sunt minunate…sunt pufoase…sunt…sunt…sunt..ca nu stiu cum sa le mai descriu….dar am avut ceva emotii la pregatirea lor, pentru ca am stat cu teama ca s-ar putea desface la copt…Au fost doar vreo 2-3 care au fost mai „naravase”, insa restul au stat cuminti la copt, si am avut un desert minunat..si cu putine ingrediente!!:P

Ingrediente :
– 200 ml apa calduta
– aproximativ 500 g faina
– un pliculet de drojdie uscata (7 g)
-1/2 lingurita sare
– 50 ml ulei
– un borcan de dulceata de capsuni de casa (400 g) – din care am folosit doar jumatate

Mod de preparare:
– intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas
– apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml ulei
– se lasa la dospit circa o ora – la loc cald
– cand e gata aluatul se incepe modelarea gogosilor astfel: se ia cate o bucatica de aluat si din ea se face o bila, care se aplatizeaza si in mijlocul ei se face o gaura, care se umple cu dulceata; apoi cu grija se trage de „marginile „aluatului si se unesc, si in final, cu ajutorul mainilor se modeleaza gogoasa, sub forma de bila – am atasat si poze ca sa fiu mai bine inteleasa – chiar daca nu sunt foarte clare, pentru ca mi-a fost si greu sa tin aluatul in mana si sa fac si poze in acelasi timp

 

 

 

– gogosile astfel formate se prajesc/coc in baie de ulei incins
– cand sunt gata, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra

 

Pofta buna!!!

Reteta merge la parada provocarii „Virtual hugs”, gazduita luna aceasta de Elena, iar imbratisarea mea merge catre Mihaela – o doamna minunata care face niste aluaturi tare grozave!!! Daca nu ma credeti, uitati-va pe blogul ei si o sa va convingeti!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.