Briose de cacao cu miez de vanilie

 

Ingrediente :
– 3 oua
– 180 g zahar
– 150 g unt
– 150 g faina
– 1/4 plic praf de copt
– 2-3 linguri cacao

pentru umplutura:
– 250 ml lapte
– 1/2 plic praf de budinca de vanilie
– 3 linguri zahar
sau puteti pregati crema de vanilie de casa

Mod de preparare:
– se incepe cu prepararea umpluturii conform instructiunilor de pe plic, si apoi se lasa la racit
– apoi se pregateste compozitia de briose
– untul, la temperatura camerei, se mixeaza spuma cu zaharul
-se adauga pe rand cele 3 oua si se amesteca cu o lingura
-se adauga apoi praful de copt, faina si cacaoa si se omogenizeaza.
– se aseaza hartiele de briose, in formele de briose si se pune cate o lingura din compozitie, peste care se adauga o lingura cu budinca racita si deasupra acesteia se mai pune o lingura din compozitia de briose

– briosele astfel formate, se dau la cuptorul in prealabil incins, la 160 grade pentru circa 20-25 minute
– cand sunt gata se lasa la racit si apoi se scot din hartie
– le puteti servi in forma simpla sau ornate dupa gust

 

Pofta buna!!!

17 comments

Lasă un răspuns la cristina busuioc Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.