Tiramisu
Nu puteam sa incep publicarea de retete cu mascarpone, fara a incepe cu cea mai cunoscuta reteta din lume cu acest minunat ingredient!! Si chiar daca nu am publicat-o pana acum, sa stiti ca e una dintre prajiturile mele preferate!!!
Ingrediente :
– 500 g mascarpone
– un pachet piscoturi – 400 g
– 4 oua
– 5 linguri cu zahar
– 75 ml cafea rece
– un praf de sare
– 50 g cacao
– 2-3 picaturi esenta de vanilie
– ornamente inimioare
Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga mascarponele si se amesteca bine cu o lingura
– peste galbenusurile amestecate cu mascarpone, se adauga albusul batut spuma si se amesteca pana la incorporare
– cafeaua se amesteca cu 2-3 picaturi de esenta de rom, si se ia pe rand cate un piscot si se trece repede si pe o parte si pe cealalta prin cafea si se aseaza intr-o tava/vas – (eu am folosit tava de 25*32 cm, dar va recomand sa folositi un vas/tava mai mica sa iasa si mai inalt), ca un prim strat
– peste acesta se adauga jumatate din crema mascarpone, se pune al doilea strat de piscoturi date prin cafea si se adauga la sfarsit restul de crema
– se da la rece pentru 2-3 ore, apoi se cerne cacao pe toata suprafata prajiturii, si se orneaza dupa gust
– se taie si se serveste
Pofta buna!!!
Reteta participa la provocarea „Dulce Romanie”, gazduita in aceasta luna de mine 🙂
Am trecut sa traiti 🙂 Am un mancacios in casa, si pe deasupra foarte prost invatat de mine cu mancaruri noi si sper eu delicioase, in fiecare zi 🙂 Azi de exemplu, a poftit la dobrogeana… ce crezi ca am scapat? Te imbratisez cu drag Stefy si la multi ani de zilele femeii :*
Dana treci la treaba, daca ti-am facut pofta!!!:) sa ai o zi frumoasa!!!
Facem schimb ca am vazut ca si tu ai pregatit-o recent!!!
Prajitura asta imi trezeste amintiri. A fost prima prajitura pe care am facut-o cand m-am apucat de bucatareli :). Mmm ce pofta mi-ai facut.
o prajitura excelenta, delicioasa si foarte gustoasa, un moment oportun pentru a o imparti cu cineva drag sau prieteni 🙂
Ce bunatate!! Facem schimb de portii? 🙂