Tiramisu

Nu puteam sa incep publicarea de retete cu mascarpone, fara a incepe cu cea mai cunoscuta reteta din lume cu acest minunat ingredient!! Si chiar daca nu am publicat-o pana acum, sa stiti ca e una dintre prajiturile mele preferate!!!

Ingrediente :
500 g mascarpone
– un pachet piscoturi – 400 g
– 4 oua
– 5 linguri cu zahar
– 75 ml cafea rece
– un praf de sare
– 50 g cacao
– 2-3 picaturi esenta de vanilie
– ornamente inimioare

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga mascarponele si se amesteca bine cu o lingura

– peste galbenusurile amestecate cu mascarpone, se adauga albusul batut spuma si se amesteca pana la incorporare

– cafeaua se amesteca cu 2-3 picaturi de esenta de rom, si se ia pe rand cate un piscot si se trece repede si pe o parte si pe cealalta prin cafea si se aseaza intr-o tava/vas – (eu am folosit tava de 25*32 cm, dar va recomand sa folositi un vas/tava mai mica sa iasa si mai inalt), ca un prim strat
– peste acesta se adauga jumatate din crema mascarpone, se pune al doilea strat de piscoturi date prin cafea si se adauga la sfarsit restul de crema
– se da la rece pentru 2-3 ore, apoi se cerne cacao pe toata suprafata prajiturii, si se orneaza dupa gust

– se taie si se serveste

Pofta buna!!!

Reteta participa la provocarea „Dulce Romanie”, gazduita in aceasta luna de mine 🙂

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.