Briose cu mure si lamaie
O perioada am crezut ca briosele sunt tare greu de facut, dar acum imi dau seama ca pot fi un desert minunat usort de pregatit si pot fi decorate/ornate in fel si chip ca sa impresionam invitatii. Asa ca daca nu v-ati apucat de facut briose pana acum, cred ca a venit momentul!!
Ingrediente (pentru 16 bucati):
– 140 ml lapte
– 2 oua
– 100 g unt la temperatura camerei
– 250 g faina
– 100 g zahar
– coaja rasa de la o lamaie
– sucul de la o lamaie
– 1/4 plic praf de copt
– 100 g mure congelate
Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul bine de tot, si apoi se adauga cate un ou, mixand dupa fiecare ou adaugat
– se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si sucul de lamaie si se omogenizeaza
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga doar jumatate din cantitate in compozitia de unt, amestecand, de aceasta data cu o spatula
– se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizarea compozitie
– se adauga apoi si restul de faina si se amesteca pana la incorporarea totala a acesteia
– murele congelate (abia acum scoase din congelator), se pudreaza cu faina din belsug, si se adauga in compozitia pregatita
– se amesteca cu grija cu o spatula
– se pregatesc formele de briose – le tapetati cu hartie de briose, daca nu aveti forme de silicon, si se ia cu lingura din compozitie si se pune in fiecare forma
– se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, si se tin circa 20-25 de minute – pana trec testul scobitoarea!!
Pofta buna!!!
Am citit de vreo 3 ori reteta si fraza aia n-am vazut-o :))) Imi cer scuze. Abia le-am scos din cuptor si arata delicios. 😀 Multumesc frumos
cealalta jumatate de faina se adauga dupa ce ai adaugat laptele…scrie si in reteta 😛
Cealalta jumatate din cantitatea de faina cand se adauga?
Ador briosele!