Somon la gratar cu sos de mustar

 

De ieri va spuneam ca am de gand sa fac somon pentru pranz, dar pana am ajuns acasa, am renuntat la reteta clasica a mea si am incercat si varianta de somon cu sos..si nu orice fel de sos, ci sos de mustar..si combinatia mi-a placut foarte mult!! Pozele nu sunt deloc reusite, pentru ca eram prea flamanda ca sa mai am rabdare sa pozez mancarea!!

Ingrediente:
2 buc. medalion de somon
– putin ulei de masline pentru uns somonul
– o lingura mustar clasic
– cateva boabe de mustar
– 2 linguri suc de la o portocala stoarsa
– o lingura de zeama de lamaie
– putin oregano
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se prepara mai intai sosul de mustar, amestecand ingredientele de mai sus si se lasa la frigider
dientelor si lasati deoparte la frigider
– medalioanele de somon se ung cu ulei si se pun pe gratarul fierbinte, (eu am folosit gratarul de aragaz si la-m uns si pe acesta cu ulei) dar la foc mic pentru a se patrunde bine si la interior
– se lasa 15 minute pe o parte, ci 15 minute pe cealalta (stiu ca acum, o sa-mi atrag critici, ca las pestele prea mult pe foc, dar eu il las circa 15-20 de minute, pentru ca iau felii grosute de peste)
– cand e gata, se aseaza frumos in farfurie si se toarna sosul de mustar peste el
– se serveste cu garnitura dorita

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.