Inimioare de biscuiti cu dulceata de capsuni si ciocolata

 

Pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna, Claudia ne-a propus sa gatim, la alegere, o reteta de la ea de pe blog, din categoriile supe/ciorbe si dulciuri. Si cum eu sunt fana dulceee, am ales de la ea un desert…si am facut o alegere buna atunci cand m-am orientat spre acesti biscuiti 🙂

Ingrediente (pentru circa 40 de biscuiti-dar depinde si de marimea formei)
– 100 grame de unt la temperatura camerei
– 280 g faina
– un ou
– o lingura zahar pudra
– 40 grame de amidon
– 1/2 plic praf de copt
– un varf de cuti de sare
– 3 linguri dulceata de capsuni
pentru glazura:
– 60 g ciocolata
– 30 g unt
– inimioare decor

Mod de preparare:
– untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine ca o spuma
– se adauga oul batut in prealabil, gemul de capsuni, amidonul si se omogenizeaza bine totul cu mixerul

– se adauga sarea, praful de copt si apoi faina si se amesteca cu lingura, pana cand se obtine un aluat elastic dar mai tare
– aluatul se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe planseta de lucru
– din fiecare foaie obtinuta se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme

– inimioarele obtinute se aseaza intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 10-15 minute

– cand sunt gata biscuitii, se topeste ciocolata cu untul si se glazureaza fiecare inimioare si daca vreti se aseaza si cate o inimioara decor deasupra

 

 

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ce dragute sunt inimioarele astea! Merge de minune alaturi de o cana de ceai servita in natura – vad ca a fost tare frumos la tine acolo afara 🙂

  2. Danutza spune:

    Ce frumusele sunt! Si foarte gustoase!

    Pup :*

Lasă un răspuns la Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.