Chec aperitiv cu ceapa verde

Mi-am promis (dar nu stiu daca o sa si reusesc!!) ca in aceasta perioada sa ma bucur de toate verdeturile din piete, si sa pregatesc retete cat mai sanatoase.!! Sa vedem ce iese pana la urma!! 🙂 Asa ca azi va servesc cu cate o feliuta de chec (dar nu mai mult, ca noua ne-a placut ff mult :P) cu ceapa verde!!!

Ingrediente:
– 4 oua
– 100 g sunca presata
– 8 fire ceapa verde
– 200 g cascaval
– 140 g iaurt
– 1/2 ardei rosu
– 7 linguri faina
– 1 plic praf de copt
– 6 linguri ulei
– sare, piper

Mod de preparare:

– ceapa se taie si se caleste in 2 linguri de ulei, din cele 6 linguri necesare, timp de 5-6 minute
– sunca se taie bucatele mici, cascavalul se da prin razatoarea mare, ardelul se taie bucatele
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare

-galbenusurile se amesteca cu uleiul, cascavalul, iaurtul, sunca si ceapa calita

– apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt, se adauga sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine

– compozitia obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma

– compozitia finala sa toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt

– se da la cuptorul incins in prealabil, la 150 de grade, timp de 50-60 de minute

– cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se feliza

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.