Chec aperitiv cu ceapa verde
Mi-am promis (dar nu stiu daca o sa si reusesc!!) ca in aceasta perioada sa ma bucur de toate verdeturile din piete, si sa pregatesc retete cat mai sanatoase.!! Sa vedem ce iese pana la urma!! 🙂 Asa ca azi va servesc cu cate o feliuta de chec (dar nu mai mult, ca noua ne-a placut ff mult :P) cu ceapa verde!!!
Ingrediente:
– 4 oua
– 100 g sunca presata
– 8 fire ceapa verde
– 200 g cascaval
– 140 g iaurt
– 1/2 ardei rosu
– 1/2 ardei rosu
– 7 linguri faina
– 1 plic praf de copt
– 6 linguri ulei
– sare, piper
Mod de preparare:
– ceapa se taie si se caleste in 2 linguri de ulei, din cele 6 linguri necesare, timp de 5-6 minute
– sunca se taie bucatele mici, cascavalul se da prin razatoarea mare, ardelul se taie bucatele
– sunca se taie bucatele mici, cascavalul se da prin razatoarea mare, ardelul se taie bucatele
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt, se adauga sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine