Budinca cu mere caramelizate

 

E buna…calda, rece, ca mic dejun sau desert. Am servit-o calda, dar am pastrat o feliuta sa vad cum e si rece, si sincer e la fel de buna ca atunci cand e scoasa calda din cuptor.

Ingrediente (pentru o tava de 20 cm):
– 3 mere
– 30 g unt
– 2 oua
– 80 g faina
– 75 g zahar
– 1 plic zahar vanilat
– 300 ml lapte

Mod de preparare:
– merele se curata de coaja si cotor si se taie in bucati potrivite
– se topeste 15 g unt cu 2 linguri zahar si apoi se adauga merele, lasandu-le sa se caramelizeze timp de 10-15 minute, la foc mic
– separat, intr-un castron se amesteca faina cu restul de zahar si zaharul vanilat
– intr-un bol se bat ouale, ca pentru omleta, si apoi se adauga peste amestecul de faina
– se omogenizeaza si se adauga laptele trepata, amestecand in continuu
– o tava rotunda, cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt (sa tapetati cat mai mult peretii tavii, pentru ca eu am pus hartie putina si mi-a curs din taca compozitia 🙁 si de asta a iesit asa subtire budinca:( ) si se adauga merele caramelizate
– peste ele se toarna amestecul de lapte si oua si restul de unt taiat cubulete
– se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 30-35 de minute
– in ultimile 10 minute, se presara, deasupra putin zahar, pentru a se carameliza frumos
– cand e gata se lasa sa se raceasca putin si apoi se scoate din tava

– se portioneaza si se serveste cu pofta

Pofta buna!!

Mihaela iti place? E pentru tine reteta, impreuna cu o imbratisare virtuala, ca sa o trimit la provocarea CristineiVirtual Hug!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    si eu te imbratisz, draga Mihaela!!

  2. Micky Apostu spune:

    Am recunoscut-o din prima 🙂 Te imbratisez tare draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.