Pancakes cu suc de portocale
Ingrediente (pentru 8 pancakes):
– 300 ml suc proaspat de portocale
– 200 g faina
– 50 g de unt
– 2 oua
– un plic de zahar vanilat
– 5 g praf de copt
– un varf cutit de sare
– o lingurita de coaja de portocala
Mod de preparare:
– se amesteca sucul de portocale cu ouale batute si cu untul topit, dar rece
– faina se amesteca cu zaharul vanilat, praful de copt, sarea si coaja de portocala
– solidele se adauga peste lichide si se omogenizeaza bine cu o lingura sau cu telul
– se unge o tava antiaderenta cu putin unt (doar la prima clatita)
– se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in mijlocul tavii si se lasa la copt pana cand se rumeneste si se desprind marginele de pe tava
– se intoarce si se coace si pe cealalta parte
– se servesc cu miere de albine
Pofta buna!!!