Cheesecake marmorat cu ciocolata

 

Pe masa de Paste, in loc de traditionala pasca, noi am avut un minunat cheseecake cu ciocolata, care a fost pe gustul tuturor!! E cremos, e dulce, si poate fi pregatit si in loc de tort pentru diverse ocazii!!

Ingrediente (pentru o tava de 20 cm):
Blat:
– 250g biscuiti
-175 g unt
– putina esenta de vanilie
Crema de branza:
– 225 g branza de vaci
– 200 ml frisca lichida
– 60 g zahar pudra
– putina esenta de vanilie
Crema de ciocolata:
225 g branza de vaci
– 200 g ciocolata cu lapte
– 100 ml frisca lichida
– 20 g zahar pudra
Decor:
– fulgi de migdale

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
Crema de branza:
branza se pune in robotul de bucatarie si se „marunteste” pana devine cremoasa
– frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de vanilie, si se uniformizeaza
Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati si se pune la topit impreuna cu frisca
– se lasa sa se raceasa
– separat, branza se „marunteste” la robotul de bucatarie pna devine cremoasa
– se mixeaza cu zaahrul pudra, si peste ea se adauga ciocolata topita si racita

– se omogenizeaza si apoi se incepe asamblarea
– peste blatul de biscuiti se aseaza alternand cele doua compozitii, oarecum haotic, pentru a obtine un aspect marmorat (vezi imaginea de mai jos)

– cand s-au terminat cele doua creme, se niveleaza frumos, se orneaza cu fulgi de migdale si se lasa la frigider cateva ore (eu am lasat peste noapte)

– se scoate cu grija din tava, si se transfera pe un platou

– se feliza si se serveste cu pofta!!

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.