Prajitura cu banane si ciocolata

 

Este o prajitura foarte buna, care la mine in familie a primit foarte multe aprecieri, si desi pornisem cu gandul sa fac o prajitura simpla pentru cei dragi, in final s-a dovedit a fi o alegere de nota 10.

Ingrediente (pentru o tava de aprox. 20x30cm):
Blat
– 3 banane coapte
– 2 oua
– 120 ml lapte
– 250 ml apa calduta
– 275 g faina
– 250 g zahar
– 120 ml ulei
– 75 g cacao
-1 pastaie de vanilie(sau putina esenta de vanilie)
– 1 si 1/2 lingurita de praf de copt (eu am pus 7 g)
– 1 si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu – eu nu am pus deloc
– un varf de lingurita de sare
Crema de ciocolata
– 270 g ciocolata  cu lapte ( adica 3 buc.ciocolata Primola)
– 170 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Blat
– bananele decojite se pun intr-un bol si se zdrobesc cu o furculita (eu le-am lasat bucatele mai mari)
– se adauga extractul de vanilie, ouale batute, apa calduta, laptele, uleiul si zaharul si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei

– se incorporeaza si cacaua cernuta, apoi faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul, amestecand continuu cu un tel sau o lingura
– se tapeteaza tava de copt cu hartie de copt, si se toarna compozitia in tava

– se coace 45-50 de minute la 175°C, in cuptorul preincalzit
– cat timp se coace prajitura se pregateste crema de ciocolata
 Crema de ciocolata
– se rupe ciocolata bucati si se pune la topit impreuna cu frisca, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata si crema este omogena (!!!atentie, amestecul nu trebuie sa fiarba – eu am topit ciocolata la foc mic si din cand in cand, mai luam vasul de pe foc si amestecam un pic, il puneam iar pe foc – pentru a evita fierberea )
– cand blatul s-a racit complet si ciocolata topita este si ea rece, se toarna ciocolata peste blat si se uniformizeaza cu atentie

– se poate decora cu bombonele, nuci, fulgi de migdale
– se lasa la frigider o ora si apoi se portioneaza

Pofta buna!!!

Prajitura este pentru Iuliana, pe care i-o trimit impreuna cu o imbratisare, pentru a participa la provocarea „Virtual Hug” din aceasta luna!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ai mei (frati, surori, cumnati si parinti) sunt fani ai acestei prajituri 🙂

  2. Anonim spune:

    Am facut prajitura asta de revelion si e suuper buna,a avut mare succes,asa ca o fac din nou acum de Paste 🙂 ,multumesc pentru reteta si la mai multe 🙂 :*

  3. stefy spune:

    multumesc Danutza!!

  4. stefy spune:

    Simona, pur si simplu topesti ciocolata cu frisca, si o lasi la racit ! si cand s-a racit si blatul si crema, torni ciocolata topita si racita peste blat!! Deci nu se mixeaza!!!
    sunt sigura ca o sa-ti placa, daca o incerci!!

  5. Danutza spune:

    Wow, cat de bine arata, ce ciocolatoasa …yummmmmy!!

  6. Simona spune:

    Foarte fain arata prajitura! Si cum sunt fan banane, o trec pe lista de preferinte. Din pacate nu am inteles exact cum se face crema de ciocolata.. Este vorba cumva de crema ganache? Frisca/smantana lichida + ciocolata, se pune pe foc, apoi se lasa la rece, se mixeaza. Despre asta-i vb?
    Pup cu drag

  7. stefy spune:

    Flory, nu doar ca ne-a placut prajitura, dar ne-a si cucerit definitiv!

  8. FLORY spune:

    Iti multumesc din suflet pentru imbratisare si ma bucur foarte mult ca v-a placut si prajitura.Te imbratisez si eu ! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.