Ciorba radauteana

 

 

Se spune ca ciorba radauteana a aparut in momentul in care, sotul unei bucatarese celebre, a cerut sa manance o ciorba care sa semene cu ciorba de burta, dar care sa nu fie cu burta, intrucat nu-i placea, si asa, bucatareasa a ales sa inlocuiasca burta cu pieptul de pui, fara sa mai faca alte modificari culinare!!

 Ingrediente:
– un piept de pui cu os
– un pastarnac
– un morcov
– 2 ardei kapia
– o bucata de radacina de telina (aprox.100 g)
– o ceapa
– 3-4 catei de usturoi
– 250 ml smantana
– 2 galbenusuri
– otet dupa gust
– sare
– patrunjel proaspat

Mod de preparare:

– pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa
– cand incepe sa faca spuma, se arunca apa, se spala foarte bine carnea si se pune din nou la fiert impreuna cu legumele: ardeiul, ceapa, morcovul, pastarnacul, telina curatate, spalate si taiate in bucati
– se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert, la foc mediu, pana cand pieptul de pui se desprinde de pe os
– cand carnea si legumele sunt fierte, se scot din apa in care au fiert si supa se strecoara
– se pune supa strecurata inapoi in oala, si legumele se taie bucuri iar pieptul se taie in suvite subtiri si se pun toate in oala
– se mai lasa 5-10 minutepe foc si apoi se inchide focul
– separat galbenusurile se bat bine cu smantana si peste ele se adauga treptat un polonic cu supa, lasat in prealabil sa se raceasca putin
– amestecul de galbenusuri se adauga in oala si se amesteca
– usturoiul se da prin razatoarea mica si se adauga in oala
– se adauga sare si otet dupa gust
– se serveste cu patrunjel proaspat tocat
– eu am pus si smantana in castronel-asa cum se observa si din poza!!

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.