Rulada cu ciocolata alba si cafea

 

Pentru mine, ruladele sunt deserturi simple, dar care imi fac ziua mai frumoasa oricand le-as servi – dimineata langa o cafea sau ca desert dupa pranz sau cina! Asa ca astazi va invit la o rulada cu ciocolata alba si cafea, pentru a ne bucura ca se apropie weekendul!!

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri faina
– 3 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de cacao
Crema de ciocolata

– 100 gr ciocolata alba
– 200 ml frisca lichida
– 5 linguri cafea lichida

Mod de preparare:
Blat: 
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
– se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa

– galbenusurile se freaca cu ulei dupa care se adauga la compozitia de albusuri amestecand usor cu o spatula

– separat se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaoa cernuta si se adauga la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula de jos in sus pana ce ingredientele s-au amestecat bine
– se tapeteaza tava pentru cuptor cu hartie de copt (neaparat sa folositi tava de aragaz, pentru ca eu am folosit o tava mai mica, de 20*30 cm, si a iesit blatul un pic mai grosut)
– se coace timp de 20 de minute, la 160 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea

– cand este gata, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt se scoate din tava

– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema

Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit, intr-o craticioara, impreuna cu frisca lichida, amestecand incontinuu pana cand ciocolata se topeste ( insa frisca nu trebuie sa inceapa sa fiarba)
– compozitia se lasa la racit putin, apoi se da la frigider pentru cel putin o ora
– dupa acest timp,  se scoate crema din frigider si se mixeaza pana devine o crema fina
– se adauga cafeaua si se amesteca, se mai da la frigider pentru 30 de minute
– cand blatul s-a racit, se desface usor, si se unge cu 3/4 din crema si se ruleaza

– se orneaza cu restul de crema si cu bomboane sau cu ce va place

– se feliaza si se serveste

Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Andreea, si participa la „Provocarea secreta” din luna mai!!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. Monya spune:

    Arata super bine. Data viitoare sa mi dai si mie o bucatica.

  2. Cred ca ciocolata alba merge numai bine cu aroma de de cafea.
    O rulada buna, decorata frumos si incadrata in cel mai frumos peisaj , natura.

  3. stefy spune:

    multumesc Adina pentru aprecieri!

  4. Adina spune:

    Ce rulada apetisanta,ce fotografii grozave…!

  5. Imi plac ruladele foarte mult!se pregatesc repede si se papa si mai repede.Pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.