Rulada cu ciocolata alba si cafea

 

Pentru mine, ruladele sunt deserturi simple, dar care imi fac ziua mai frumoasa oricand le-as servi – dimineata langa o cafea sau ca desert dupa pranz sau cina! Asa ca astazi va invit la o rulada cu ciocolata alba si cafea, pentru a ne bucura ca se apropie weekendul!!

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri faina
– 3 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de cacao
Crema de ciocolata

– 100 gr ciocolata alba
– 200 ml frisca lichida
– 5 linguri cafea lichida

Mod de preparare:
Blat: 
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
– se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa

– galbenusurile se freaca cu ulei dupa care se adauga la compozitia de albusuri amestecand usor cu o spatula

– separat se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaoa cernuta si se adauga la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula de jos in sus pana ce ingredientele s-au amestecat bine
– se tapeteaza tava pentru cuptor cu hartie de copt (neaparat sa folositi tava de aragaz, pentru ca eu am folosit o tava mai mica, de 20*30 cm, si a iesit blatul un pic mai grosut)
– se coace timp de 20 de minute, la 160 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea

– cand este gata, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt se scoate din tava

– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema

Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit, intr-o craticioara, impreuna cu frisca lichida, amestecand incontinuu pana cand ciocolata se topeste ( insa frisca nu trebuie sa inceapa sa fiarba)
– compozitia se lasa la racit putin, apoi se da la frigider pentru cel putin o ora
– dupa acest timp,  se scoate crema din frigider si se mixeaza pana devine o crema fina
– se adauga cafeaua si se amesteca, se mai da la frigider pentru 30 de minute
– cand blatul s-a racit, se desface usor, si se unge cu 3/4 din crema si se ruleaza

– se orneaza cu restul de crema si cu bomboane sau cu ce va place

– se feliaza si se serveste

Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Andreea, si participa la „Provocarea secreta” din luna mai!!

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.