Rulada cu ciocolata alba si cafea
Pentru mine, ruladele sunt deserturi simple, dar care imi fac ziua mai frumoasa oricand le-as servi – dimineata langa o cafea sau ca desert dupa pranz sau cina! Asa ca astazi va invit la o rulada cu ciocolata alba si cafea, pentru a ne bucura ca se apropie weekendul!!
Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri faina
– 3 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de cacao
Crema de ciocolata
Mod de preparare:
– galbenusurile se freaca cu ulei dupa care se adauga la compozitia de albusuri amestecand usor cu o spatula
– cand este gata, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt se scoate din tava
– compozitia se lasa la racit putin, apoi se da la frigider pentru cel putin o ora
– se adauga cafeaua si se amesteca, se mai da la frigider pentru 30 de minute
– cand blatul s-a racit, se desface usor, si se unge cu 3/4 din crema si se ruleaza
– se orneaza cu restul de crema si cu bomboane sau cu ce va place
– se feliaza si se serveste
Pofta buna!
Reteta am preluat-o de la Andreea, si participa la „Provocarea secreta” din luna mai!!
Arata super bine. Data viitoare sa mi dai si mie o bucatica.
Cred ca ciocolata alba merge numai bine cu aroma de de cafea.
O rulada buna, decorata frumos si incadrata in cel mai frumos peisaj , natura.
multumesc Adina pentru aprecieri!
Ce rulada apetisanta,ce fotografii grozave…!
Imi plac ruladele foarte mult!se pregatesc repede si se papa si mai repede.Pup.