Chifle aromate

 

In general, mai mult in weekend reusesc sa coc si paine/chifle, pentru ca in timpul saptamanii e mai greu, din cauza timpului, asa ca astazi fiind zi de weekend va ademenesc cu niste chifle aromate si cu seminte!!

Ingrediente:
-100 ml apa calduta
-1 plic drojdie uscata (7 gr)
– sare dupa gust
– 50 ml ulei de masline
– 20 ml ulei de masline amestecat cu ierburi aromate: eu am folosit oregano si rozmarin
– aprox. 300 g faina
– seminte – eu am folosit mix de seminte de floarea soarelui, seminte de in, seminte de susan si seminte de dovleac

Mod de preparare:
– se amesteca toate ingredientele obtinand un aluat elastic, care se lasa la crescut circa o ora, la loc caldut
– cand aluatul a crescut, se imparte in bucati egale, si se formeaza bile care se apaltizeaza usor cu podul palmei
– chiflele astfel formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coc la 160 de grade pana se rumenesc usor (la mine a durat circa 30 de minute)

– cand sunt gata se acopera cu un prosop umed, ca sa se fragezeasca, iar coaja sa nu ramana tare
– au iesit 15 chifle foarte pufoase si aromate

Pofta buna!!!

Reteta participa la provocarea „Weekend cu spor”, gazduita in aceasta luna de Dia si ale ei retete dragi!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.