Chifle aromate
In general, mai mult in weekend reusesc sa coc si paine/chifle, pentru ca in timpul saptamanii e mai greu, din cauza timpului, asa ca astazi fiind zi de weekend va ademenesc cu niste chifle aromate si cu seminte!!
Ingrediente:
-100 ml apa calduta
-1 plic drojdie uscata (7 gr)
– sare dupa gust
– 50 ml ulei de masline
– 20 ml ulei de masline amestecat cu ierburi aromate: eu am folosit oregano si rozmarin
– aprox. 300 g faina
– seminte – eu am folosit mix de seminte de floarea soarelui, seminte de in, seminte de susan si seminte de dovleac
Mod de preparare:
– se amesteca toate ingredientele obtinand un aluat elastic, care se lasa la crescut circa o ora, la loc caldut
– cand aluatul a crescut, se imparte in bucati egale, si se formeaza bile care se apaltizeaza usor cu podul palmei
– chiflele astfel formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coc la 160 de grade pana se rumenesc usor (la mine a durat circa 30 de minute)
– cand sunt gata se acopera cu un prosop umed, ca sa se fragezeasca, iar coaja sa nu ramana tare
– au iesit 15 chifle foarte pufoase si aromate
Pofta buna!!!
Reteta participa la provocarea „Weekend cu spor”, gazduita in aceasta luna de Dia si ale ei retete dragi!