Briose cu capsuni

 

A sosi momentul sa va prezint si prima reteta cu capsuni din acest an. Pietele sunt pline de capsuni, dar pacat ca cele mai multe sunt aduse din afara si nu au nimic din parfumul si dulceata capsunilor autohtone, insa eu ma numar printre norocosii care au capsuni in gradina, desi cele folosite astazi la briose sunt cumparate din piata!

Ingrediente (pentru 12 briose):
– 180 g capsuni
– 180 g zahar
– 270 g faina
– 250 ml iaurt
– 100 ml ulei
– un ou
– 1/2 praf de copt
– un plic zahar vanilat

Mod de preparare:
– capsunile se taie in bucati mai mari sau mai mici
– se mixeaza oul cu zaharul pana devine albicios si isi dubleaza volumul
– se adauga uleiul si iaurtul si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
– faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga peste amestecul de mai sus
– la final se adauga bucatile de capsuni, si se ameesteca usor cu o lingura

– compozitia astfel obtinuta, se toarna in formele de briose, tapetate cu hartie pentru briose, sau in formele de silicon (cazul meu) si se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de circa 20 de minute
– aromate si gustose, merita incercate!

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    merita incercate, Adina!!

  2. Adina spune:

    Au un aspect pufos si ademenitor !:)
    Sper sa fac si eu in weekend.
    Reteta este mai mult decat economica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.