Cuburi cu caramel si capsuni

 

Ce introducere poti face unei prajituri super bune care este rezultatul unui esec al altei prajituri? 🙂 caci asa ar fi povestea acestei prajituri care a luat nastere atunci cand am dat gres cu alta prajitura, se anuntau si musafiri si nu aveam nici mult timp la dispozitie sa repar ce mai puteam repara! dar in final am obtinut o prajitura tare buna!!

Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 8 linguri faina
– 6 linguri zahar
– 1 lingurita praf de copt
– esenta de vanilie 
Crema caramel

– 200 g zahar
– 200 g unt
– 500 ml lapte
– 2 linguri amidon alimentar
– un plic gelatina granule
Pentru decor: 
bombonele
– capsuni

Mod de preparare:
Blat:
– se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul
– se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartiede copt
– se lasa la cuptor la foc mediu circa 20 min pana se rumeneste
– cand este gata se scoate cu grija de pe hartia de copt si se lasa la racit
Crema caramel
– intr-un vas cu fund dublu se pune zaharul si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand pana se topeste (nu trebuie sa fiarba!!!)
– se adauga untul si se amesteca din nou pana la omogenizare.
– separat amidonul se amesteca cu cateva linguri de lapte
– cand untul s-a topit complet, se adauga laptele si apoi amestecul de amidon si lapte in fir subtire, omogenizand cu un tel in permanenta ca sa nu faca cocoloase
– se lasa pe foc pana cand amestecul capata coinsinstenta unei budinci
– cand este gata se lasa la racit
– cand s-a racit se mixeaza bine
– separat, gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa, pentru 5 minute, apoi se topeste la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi
– gelatina topita se adauga in amestecul caramel, se mixeaza bine pana la omogenizare
– crema astfel obtinuta se aseaza pe blatul rece si se niveleaza
– se decoreaza cu bombonele si se da la frigider pentru 2-3 ore
– se taie in cuburi si pe fiecare cub se aseaza cate o capsuna parfumata

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.