Tocanita de vitel

 

Daca va place carne de vita, e momentul sa incercati si aceasta tocanita. Credeti-ma, pe cuvant, ca nu are cum sa nu va placa!!!

Ingrediente:
– aprox. 500 g carne de vita/vitel
– 4 cepe albe
un morcov
– 50 ml vin alb
– 3 linguri sos de rosii/pasta de tomate
– sare, piepr
– 2 foi de dafin
– putin ulei pentru calit

Mod de preparare:
– carnea se taie cuburi micute si se pune la calit in 2-3 linguri ulei incins

– se adauga apoi ceapata taiata marunt si morocovul dat prin razatoarea mare

– se lasa pe foc pana ceapa devine lucioasa
– amestecul se muta intr-un vas yena
– peste acestea se adauga vinul si apa cat sa acopere carnea
– se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile de dafin si se da la cuptorul in prealabil incins la 200 grade, timp de o ora si 20 de minute – vasul trebuie sa fie acoperit cu capac

– cu 20 de minute inainte de a expira timpul se pune pasta de tomate si se lasa inca 20 de minute (sau pana cand scade sosul atat cat va doriti) – noua ne place sa fie mai putin scazut sosul
– se serveste cu mamaliguta calda!

Pofta buna!!!


De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Danutza spune:

    Delicioasa! Si cu mamaliguta e si mai buna 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.