Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Inca nu este foarte cald afara, asa ca mai putem pregati retete la cuptor. Si cum aceasta de astazi este una simpla, care nu ne tine mult timp la bucatarie, zic eu ca e ideala de pregatit atunci cand nu aveti chef prea mult de gatit! Poze frumoase nu am mai apucat sa fac, pentru ca eram prea flamanzi, dar e o mancare care sigur e pe gustul tuturor!

Ingrediente:
– 2-3 pulpe de pui – eu am folosit doua pulpe de pui, pe care le-am taiat in doua
– 2-3 cepe
– 1 kg cartofi noi
– 3-4 catei de usturoi
– o ceasca de apa
– 2-3 linguri ulei de masline
– sare, piper, boia dulce, oregano

Mod de preparare:
– cartofii se curata, si se taie in patru sau in mai multe parti daca sunt foarte mari
– se ung cu 2-3 linguri ulei de masline, se condimenteaza, se amesteca bine ca sa se uniformizeze condimentele si se aseaza intr-un vas yenna
– carnea se spala, se curata de piele, se unge cu condimente si se aseaza in vasul yenna
– se adauga si rondele de ceapa si rondele de usturoi

– se adauga si circa 100-200 ml apa, si inca 2-3 linguri ulei de masline peste toate si se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade
– se lasa circa o ora si 15 minutsi cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, se scoate capacul si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii atat cat va doriti
– se serveste cu o salata de rosii si castraveti

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.