Prajitura „Valurile Dunarii”

 

A fost o perioada in care aceasta prajitura aparea pe foarte multe bloguri culinare, asa ca am trecut-o pe lista cu bunatati de preparat, dar abia acum am reusit sa opregatesc. Pentru ca e ocazia perfecta s-o incercati, pentru ca e perioada cireselor, v-o prezint astazi in variant mea!

Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 175 g zahar
– 335 g faina
– 150 ml ulei
– 150 ml lapte
– 1/2 plic praf de copt
– 3 linguri cacao
– circa 200 g cirese
Crema de vanilie:
– un plic praf de budinca de vanilie
– 400 ml lapte
– 4 linguri zahar
– 200 ml frisca
– un intaritor de frisca
– putina esenta de vanilie
Glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 90 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
– se scot samburii de la cirese si se pun la scurs
– ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase
– se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare
– apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec
– compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao
– se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele

– tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute
– cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit

Crema de vanilie
– laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa
– se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta
– cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului)

– peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
Glazura de ciocolata
– ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
– se lasa la racit
Asamblare:
– blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform

– se da la frigider pentru 30 de minute
– apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii
– se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte

Pofta buna!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Monya spune:

    Foarte frumoasa. Cred ca e si delicioasa.

  2. Ce frumos arata, ca la carte 😉 Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.