Tocanita de piept de pui cu ardei si ciuperci

 

Astazi va invit la o tocanita simpla din piept de pui, dar foarte gustoasa si satioasa! Am incercat sa o pregatesc cat mai aproape de gustul celei pe care am mancat-o anul acesta in concediul din Antalya, desi nu i-am descoperit secretul acelui gust divin de acolo (mai exact condimentul secret)!

Ingrediente (pentru 2 portii):
– o bucata piept de pui
– 3-4 cepe
– 2 ardei grasi
– 10 ciuperci mai mari
– sare, piper dupa gust
– boia de ardei iute dupa gust (eu am folosit boia de ardei dulce)
– 2-3 linguri ulei pentru calit

Mod de preparare:
– pieptul de pui se spala, se curata de piele, se taie cuburi si se pune la calit in uleiul incins, in prealabil
– ceapa se taie julien si se pune la calit peste pieptul de pui
– cand ceapa devine sticloasa, se adauga si ardeii taiati fasii subtire si se mai calesc putin impreuna
– apoi se adauga ciupercile spalate (eu le curat si coaja) si taiate in patru, se adauga si apa cat sa acopere toate ingredientele, se adauga sare, piper si  boia de ardei si se lasa la fiert pana scade la consistenta pe care o doriti
– se serveste cu mamaliguta

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.