Prajitura Tigru
Este o prajitura minunata, care chiar daca pare mai greu de realizat va va da satisfactia dorita, atunci cand o veti degusta, atat prin gustul sau cat si prin aspect. Musafirii mei au fost incantati de ea, atunci cand au servit-o!
Ingrediente:
Blat alb:
– 7 albusuri
– 200 g zahar
– 2 linguri cu varf faina
– 4 linguri amidon
– 1/2 plic praf de copt
– 2 lingurite cafea instant
Blat galben:
– 7 galbenusuri
– 2 oua intregi
– 150 g zahar
– 2 linguri de ulei
– 130 g faina
-1/2 plic praf de copt
Crema:
– un plic praf de budinca de vanilie
– 500 ml lapte
– 125 g unt
– 3 linguri zahar
– un plic de gelatina
– o nectarine taiata in bucatele
Mod de preparare:
Blat alb:
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma ca de bezea
– se adauga praful de copt, faina si amidonul si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
– compozitia obtinuta, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de gramajoare, cu ajutorul unei linguri
– deasupra se presara cafeaua macinata
Blat galben:
– galbenusurile si cele doua oua, se amesteca cu zaharul, uleiul, faina si praful de copt
– amestecul obtinut, se toarna peste compozitia alba
– blatul astfel obtinut, se da la cuptorul, in prealabil incins, la 150 de grade, timp de 35 de minute
– cand este gata se lasa la racit
Crema:
– praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 100 ml lapte
– restul de lapte se pune la fiert
– cand da in clocot, se adauga compozitia de budinca si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa
– dupa ce s-a racit putin se adauga untul si gelatina hidratata cu 4 linguri de apa, timp de 3 minute, si topita la cuptorul cu microunde, si se amesteca foarte bine
Asamblare:
– blatul racit de taie in doua parti, pe lungime
– peste primul blat se aseaza bucati mici de nectarina si peste ele se aseaza crema de vanilie
– peste crema, se aseaza cu grija al doilea blat si se da la frigider peste noapte
– cand s-a intarit crema se poate servi
Pofta buna!!
Reteta am preluat-o de la Lili si cu ea particip la „Provocarea secreta” din aceasta luna, provocare pe care o gazduiesc eu in aceasta luna.
Reteta incercata de Ungureanu Mariana
