Chec cu cacao si zmeura

 

E weekend asa ce ne permite timpul sa pregatim si un desert cu fructe ca tot avem de unde alege!!

Ingrediente:
– 4 oua
– 185 g zahar
– 150 ml lapte
– 80 ml ulei
– 8 linguri cu varf de faina
– 40 g cacao
– 1/2 plic praf de copt
– circa 200 g zmeura

Mod de preparare:
-ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, si zaharul s-a topit
– se toarna treptat uleiul si se mixeaza in continuare
– apoi se toarna laptele si se mixeaza
– urmeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa cernuta
– se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea compozitiei
– compozitia astfel obtinuta se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt
– deasupra se aseaza zmeura si se introduce tava in cuptorul, in prealabil incins la 160 de grade
– se lasa circa 50 de minute (faceti si testul cu scobitoarea pentru timpul de coacere difera foarte mult de la un aragaz la altul )
– se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza

Pofta buna!!

Cu acest chec servesc si pe cei ce urmaresc provocarea „Weekend cu spor” gazduita in aceasta luna de Adela!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Danutza spune:

    Wow, cat de bine arata! Cred ca e asa de aromat!! Yummy!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.