Paste cu salam uscat

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu pot refuza o portie de paste, oricat as incerca si oricat de tarzie ar fi ora. Asa ca in seara aceasta am servit o portie zdravana de paste!!

Ingrediente:
– circa 300 g paste
– 350 g salam uscat
– 2 cepe mai mari
– 3 linguri pasta de tomate
– oregano
– sare
– 8 linguri ulei

Mod de preparare:
– pastele se fierb conform instructiunilor de pe punga
– salamul se taie bucati mici si se pune la rumenit in 4 linguri ulei, incins, in prealabil
– cand s-a rumenit, se scoate pe o farfurie si se spala tigaia
– se pune la incins restul de uleiu si in el se celeste ceapa taiata marunt
– separat, intr-o cana de 250 ml se amesteca apa (250 ml) cu pasta de tomate
– cand ceapa a devenit lucioasa, se adauga amestecul de apa si pasta de tomate si se adauga si sarea in tigaie
– se lasa pana cand ceapa este fiara si sosul a scazut atat cat va doriti
– se adauga salamul, se amesteca si se inchide focul
– se adauga apoi si pastele, se amesteca din nou pentru ca pastele sa se imbine cu sosul pregatit si se servesc

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.