Paste cu salam uscat
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu pot refuza o portie de paste, oricat as incerca si oricat de tarzie ar fi ora. Asa ca in seara aceasta am servit o portie zdravana de paste!!
Ingrediente:
– circa 300 g paste
– 350 g salam uscat
– 2 cepe mai mari
– 3 linguri pasta de tomate
– oregano
– sare
– 8 linguri ulei
Mod de preparare:
– pastele se fierb conform instructiunilor de pe punga
– salamul se taie bucati mici si se pune la rumenit in 4 linguri ulei, incins, in prealabil
– cand s-a rumenit, se scoate pe o farfurie si se spala tigaia
– se pune la incins restul de uleiu si in el se celeste ceapa taiata marunt
– separat, intr-o cana de 250 ml se amesteca apa (250 ml) cu pasta de tomate
– cand ceapa a devenit lucioasa, se adauga amestecul de apa si pasta de tomate si se adauga si sarea in tigaie
– se lasa pana cand ceapa este fiara si sosul a scazut atat cat va doriti
– se adauga salamul, se amesteca si se inchide focul
– se adauga apoi si pastele, se amesteca din nou pentru ca pastele sa se imbine cu sosul pregatit si se servesc
Pofta buna!!