Fursecuri fragede cu ciocolata
De cum am vazut la Elena aceste fursecuri, am stiut ca aceasta este reteta pe care o voi pregati pentru „Provocarea secreta” din luna iulie, intrucat aratau prea bine ca sa nu le incerc!!
Ingrediente (pentru circa 40 de fursecuri):
– 125 g unt la temperatura camerei
– 2 oua
-100 ml ulei
– 160 g zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 16 linguri cu varf de faina
– 8 patratele de ciocolata amaruie
– un plic zahar vanilat
– o picatura de esenta de lamaie
– coaja de la o lamaie (eu nu am pus caci am uitat sa cumpar)
Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie
– se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine
– se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la omogenizare
– ciocolata se taie bucatele mici si se adauga la final, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza in aluat
– se iau cu mana bucatele mici din compozitie, se fac bilute si apoi se aplatizeaza cu ajutorul palmelor
– fursecurile astfel formate, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul, in prealabil incins la 180 de grade, timp de 15 minute
– optional se pot pudra cu zahar pudra
– sunt foarte fragede, si vorba Elenei – daca scapati un fursec pe gresie se face praf! 🙂 asa sunt de fragede…si buneeeeeee…..
Pofta buna!!
Elena ne-au placut foarte mult iar fiica-mea a devorat fursecurile cu mare pofta, mai ales ca erau cu ciocolata!!
Cat ma bucur ca ti-au placut!
Gabriela, sa stii ca sunt foarte bune si ffff fragede!!
Foarte bune! Îmi plac biscuiții și fursecurile preparate în casă!