Fursecuri fragede cu ciocolata

De cum am vazut la  Elena aceste fursecuri, am stiut ca aceasta este reteta pe care o voi pregati pentru „Provocarea secreta” din luna iulie, intrucat aratau prea bine ca sa nu le incerc!!

Ingrediente (pentru circa 40 de fursecuri):
– 125 g unt la temperatura camerei
– 2 oua
-100 ml ulei
– 160 g zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 16 linguri cu varf de faina
– 8 patratele de ciocolata amaruie
– un plic zahar vanilat
– o picatura de esenta de lamaie
– coaja de la o lamaie (eu nu am pus caci am uitat sa cumpar)

Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie

– se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine
– se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la omogenizare
– ciocolata se taie bucatele mici si se adauga la final, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza in aluat

– se iau cu mana bucatele mici din compozitie, se fac bilute si apoi se aplatizeaza cu ajutorul palmelor
– fursecurile astfel formate, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul, in prealabil incins la 180 de grade, timp de 15 minute

 

– optional se pot pudra cu zahar pudra
– sunt foarte fragede, si vorba Elenei – daca scapati un fursec pe gresie se face praf! 🙂 asa sunt de fragede…si buneeeeeee…..

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Elena ne-au placut foarte mult iar fiica-mea a devorat fursecurile cu mare pofta, mai ales ca erau cu ciocolata!!

  2. Elena Toma spune:

    Cat ma bucur ca ti-au placut!

  3. stefy spune:

    Gabriela, sa stii ca sunt foarte bune si ffff fragede!!

  4. Gabriela spune:

    Foarte bune! Îmi plac biscuiții și fursecurile preparate în casă!

Lasă un răspuns la Elena Toma Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.