Ficatei, pipote si inimioare in sos de vin rosu si usturoi

 

Daca va plac retetele cu pipote, inimi sau ficatei, va recomand aceasta combinatie cu vin rosu si usturoi. E usor de facut iar gustul e minunat pentru papilele voastre gustative!!

Ingrediente:
– circa 750 g maruntaie de pui: pipote, inimi, ficatei
– condimente: sare, piper, oregano si boia dulce de ardei
– 4-5 catei de usturoi
– 50 ml vin rosu
– 30 ml ulei
– 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare:
– se cuarata maruntaiele de grasime, pielite si se spala
– pipotele si inimile se pun la fiert
– cand intra furculita in ele (sunt aproape fierte), se schimba apa si se pun si ficateii la fiert
– cand sunt toate fierte, se pun la prajit in ulei incins
– se rumenesc pe ambele parti, si apoi se adauga vinul rosu, o cescuta cu apa, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si se lasa la fiert pana scade lichidul si obtineti un sos de consistenta dorita
– se adauga sarea, piperul oregano si boiaua, se mai lasa pe foc 5 minute si se serveste cu mamaliguta calda sau cu piure de cartofi

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Daniela, pentru tine, renunt la portia mea si ti-o ofer tie!!

  2. Hmmm, ce foame mi s-a facut. Ma pot autoinvita la tine, la masa ??? Sint innebunita dupa ficatei, pipote si inimioare. Tie iti las piureul… hi, hi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.