Ficatei, pipote si inimioare in sos de vin rosu si usturoi

 

Daca va plac retetele cu pipote, inimi sau ficatei, va recomand aceasta combinatie cu vin rosu si usturoi. E usor de facut iar gustul e minunat pentru papilele voastre gustative!!

Ingrediente:
– circa 750 g maruntaie de pui: pipote, inimi, ficatei
– condimente: sare, piper, oregano si boia dulce de ardei
– 4-5 catei de usturoi
– 50 ml vin rosu
– 30 ml ulei
– 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare:
– se cuarata maruntaiele de grasime, pielite si se spala
– pipotele si inimile se pun la fiert
– cand intra furculita in ele (sunt aproape fierte), se schimba apa si se pun si ficateii la fiert
– cand sunt toate fierte, se pun la prajit in ulei incins
– se rumenesc pe ambele parti, si apoi se adauga vinul rosu, o cescuta cu apa, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si se lasa la fiert pana scade lichidul si obtineti un sos de consistenta dorita
– se adauga sarea, piperul oregano si boiaua, se mai lasa pe foc 5 minute si se serveste cu mamaliguta calda sau cu piure de cartofi

Pofta buna!!

2 comments

Lasă un răspuns la Daniela Addario Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.