Prajitura cu caise si iaurt
Pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna, am ales de la Aura, o prajitura simpla, dar tare buna, la care am adaugat si caise fata de reteta de la care am pornit, tocmai in ideeea ca e sezonul fructelor proaspete, si o puteti incerca cu ce fructe va plac voua!
Ingrediente:
– un „borcanel de iaurt” de 140 de grame – cu acest „borcanel” se vor masura si restul ingredientelor
– 3 „borcanele „de faina
– 2 „borcanele” de zahar
– 1 „borcanel ” ulei de floarea soarelui
– 3 oua
– 1/2 plic praf de copt
– zahar pudra
– o caisa
Mod de preparare:
– iaurtul se pune intr-o farfurie, si se spala „borcanelul” pentru a putea si restul ingredientelor
– intr-un castron se mixeza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul
– se adauga si iaurtul si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare
– se adauga faina si se amesteca cu o lingura, pana cand se obtine un aluat omogen
– la final se adauga praful de copt si se omogenizeaza
– se adauga si caisa, curatata de coaja, si taiata bucatele si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor, la 160 de grade, timp de 30 de minute
– cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar vanilat
Pofta buna!!
Arata delicios :)))
MMm, ce bunaaa! Eu am facut ieri cu piersici 😀