Friptura de porc in sos de rosii

 

Perioada aceasta e o perioada destul de obositoare la munca, asa incat atunci cand ajung acasa nu stiu cum sa fac ceva cat mai repede de mancare, si desi dupa masa as cauta cu disperare patul, am si un pui de om care vrea joaca, vrea ascunsa, vrea sa ne jucam cu papusile, asa ca pana la urma tot seara tarziu ajung sa gasesc patul. 🙂 Va suna, cumva cunoscut? 🙂 Probabil asa intelegeti si lipsa mea de pe blog din ultima perioada si poate si faptul ca desi am absentat de aici, vin azi la voi cu o reteta foarte simpla.

Ingrediente:
– 700 g carne de porc – eu am folosit file de porc
– 3 rosii copate
– 250 ml vin alb
– 2 linguri pasta de tomate
– 3 catei de usuroi
– o cana cu apa (circa 250 ml)

Mod de preparare:
– rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi
– carnea de porc se spala, se taie felii potrivite si se aseaza in tava
– usturoiul se piseaza sau se taie bucatele mici, se amesteca cu rosiile taiate, cu vinul, uleiul si sarea si se toarna peste carne
– se da tava la cuptor la foc mic si se lasa pana se patrunde bine carnea
– carnea se stropeste periodic cu sos pentru a nu se usca
– se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta, dupa gust

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Haplea spune:

    Delicioasa friptura!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.