Tort de biscuiti cu ciocolata (fara coacere)

 

Luna august am intarziat foarte mult cu postarea pentru „Provocarea Secreta”, dar azi imi iau revansa. De data aceasta am ales un tort simplu, foarte bun si care nu are nevoie de cuptor (deci are un mare avantaj :P), pe care l-am luat de la Mihaela, blogul ei revenindu-mi la rasfoit, de aceasta data.

Ingrediente (pentru o tava de 20 cm):
– 500 g biscuiti simpli
– 260 ml lapte
– 120 g ciocolata min. 60% cacao
– 50 g cacao
– 100 g unt la temperatura camerei
– 50 g stafide
– 70 g zahar pudra
– esenta de rom

Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine spumos
– ciocolata se rupe bucatele si se topeste fie la microunde, fie la bain marie, fie pe foc mic amestecand incontinuu (nu trebuie sa fiarba!)
– separat, biscuitii se rup bucatele si se pun intr-n castron mare
– peste ei se adauga stafidele, cacao, esenta de rom si ciocolata topita si se amesteca putin

– se adauga laptele treptat, putin cate putin, in functie de cat absorb biscuitii
– la sfarsit, se incorporeaza untul mixat cu zaharul
– daca compozitia e moale, nu va faceti griji, caci la rece se va intari
-cand e gata compozitia, se tapeteaza tava cu folie alimentara
– se aseaza compozitia de biscuiti, se niveleaza si se da la rece minim 4 ore
– inainte de servire, se rastoarna tortul cu grija pe un platou, se scoate folia, si daca doriti il ornati dupa gust
– eu l-am lasat neornat, din cauza ca eram in mare pana de timp, dar sa stiti ca si asa s-a mancat cu mare pofta
– se feliaza si se serveste

 

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Micky Apostu spune:

    Tortul meu preferat <3. Ti-a iesit minunat!

  2. Simona spune:

    De foarte mult timp vreau sa fac si eu… Foarte fain arata!
    Cu drag

  3. Roswitha spune:

    Rapid si gustos, foarte bine explicat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.