Pancakes cu sunca si cascaval

 

 

Imi plac pancakes-urile pentru ca pot fi consumate atat ca desert cat si ca mic dejun in tot felul de combinatii si variante. Astazi va invit la niste pancakesuri delicioase pe care le-am pregatit iubirilor mele, intr-o dimineata de weekend, cand reusim sa servim impreuna micul dejun.

Ingrediente (pentru 6 bucati):
– 3 oua
– 140 ml lapte
– 150 g sunca de praga
– 80 g cascaval
– 125 g faina
– o lingurita praf de copt
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– separat galbenusurile se mixeaza cu laptele si se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt
– peste acestea se adauga albusul spuma, sare si piper si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
– sunca se taie bucatele si cascavalul se da prin razatoarea mare si se adauga peste compozitie

– se amesteca pana se omogenizeaza compozitia
– se unge o tigaie cu ulei, si se ia cu polonicul din compozitie si se aseaza in mijlocul tigaii

– cand se formeaza gauri pe suprafata pancakesului, se intoarce pe cealalta parte

– se iau cu o paleta din lemn din tigaie si se servesc cu pofta la micul dejun sau chiar la o cina

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Monya spune:

    MMM minunate. Cred ca sunt delicioase, dupa fotografii.

    Sigur o sa incerc si eu reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.