Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

 

Greu cu timpul liber, dom’le, tare greu! cel putin in cazul meu, caci nu prea mai am timp sa ma joc prin bucatarie cu ingredientele, si sa mai incerc retete noi. Poate tocmai de aceea, am ales astazi sa fac aceasta paine, care e simpla si buna (doar ca am pus un pic de bicarbonat, mai mult decat in reteta originala si se simtea prezenta lui, in gustul painii)

Ingrediente:
– 600 g faina (eu am pus faina de tara de asta e mai inchisa la culoare :P)
– 400 ml iaurt simplu
– 1 lingurita rasa de sare
– 1+1/2 lingurita bicarbonate

Mod de preparare:
– faina se cerne si se pune intr-un vas
– peste ea se adauga sarea, bicarbonatul si treptat iaurtul
– pe masura ce se adauga iaurtul, se amesteca pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste
– daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina
– aluatul se transfera pe masa de lucru si i se da forma rotunda
– intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza painea, se cresteaza cu un cutit, sub forma de cruce, se aseaza capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit, la 220 grade, timp de 30 de minute
– dupa acest timp, se scoate capacul vasului, si se mai da painea la cuptor pentru inca 15 minute

– se feliaza cand se raceste (asta daca aveti rabdare)

 

Pofta buna!

Painea aceasta participa la provocarea „Virtual Hug”, a acestei luni, iar imbratisarea mea merge la Paula, o gospodina draga mie, de la care am imprumutat aceasta reteta!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. stefy spune:

    orice sfat e binevenit. multumesc draga anonim1 pacat ca nu te-ai semnat ca sa ma pot adresa mai prietenos 🙂

  2. Anonim spune:

    incercati fara iaurt cu putina sare de lamaie si bicarbonat asa o prepar in calatoriile mele la munte unde nu am acces la civilizatie o coc invelita in folie de staniol in jar, satisfactie deplina

  3. Danutza spune:

    Ce pofta de paine calda am!! Musai sa mai fac si eu, ca am cam lenevit la capitolul paine 🙂

  4. Monya spune:

    Arata demential de bine aceasta painita. Cred ca e si delicioasa 🙂

  5. Ce frumoasa a iesit, asa rumena si bine crescuta! Ma bucur ca ti-a placut painica asta si multumesc pentru imbratisare! Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.