Briose cu banane

 

 

Sa va zic ca fiica-mea a fost foarte incantata de aceste briose? Nu le-am facut special pentru ea, dar pana la urma noi am cedat in favoarea ei, asa ca doar le-am gustat, restul servindu-le ea, in cateva zile!

Ingrediente (pentru circa 14 briose)
– 2 oua
– 2 banane coapte
– 1/2 cana de zahar
– 1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
– 2 cani de faina
esenta de vanilie
– 1/4 lingurita praf de copt

Mod de preparare:
– intr-un castron se sparg ouale intregi (adica si albus si galbenus) si se adauga zaharul, faina, uleiul, laptele, esenta si bananele (sfaramate in prealabil cu furculita)
– se omogenizeaza bine compozitia, apoi cu ajutorul unei linguri se pune compozitia in formele de briose de silicon ( sau in formele clasice de briose tapetate cu hartie de briose) si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, cam 20-25 minute

– cand sunt gata, se scot din forme si se lasa la racit (de preferat pe un gratar)

 

Pofta buna!!

Reteta participa la provocarea „Weekend cu spor”, a carei gazda este in aceasta luna Monica!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Alexandra spune:

    Simplu si rapid…abia astept sa le incerc 😀

  2. Lubita Iancu spune:

    Sunt super pufoase,stiu pentru ca eu am facut chec cu banane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.