Blat de pizza – reteta de baza
Suntem fani pizza, asa ca destul de des in weekend-uri facem pizza acasa, iar mai nou ne-am achizitionat si o tava speciala pentru pizza. Nu incercam foarte multe combinatii, pentru ca avem pizza noastra preferata, insa de fiecare data folosim aceeasi reteta de blat, pe care v-o prezint si voua astazi.
Ingrediente (pentru 3 blaturi de 32 de cm):
– 450 g faina
– 240 ml apa calduta
– 2 linguri ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 12,5 g drajodie proaspata (adica jumatate de cubulet de drojdie)
Mod de preparare:
– intr-un bol se pune faina si sarea
– drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta si se adauga treptat peste faina
– se framanta si la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute
– pe planseta de lucru se presoara faina si apoi de pregateste blatul de pizza
Si eu fac pizza in casa, am si tavi speciale, de la Lidl 😀 Eu pun cascavalul primul, astfel blatul ramane pufos-pufos, iar sos de rosii isi adauga fiecare.