Blat de pizza – reteta de baza

 

Suntem fani pizza, asa ca destul de des in weekend-uri facem pizza acasa, iar mai nou ne-am achizitionat si o tava speciala pentru pizza. Nu incercam foarte multe combinatii, pentru ca avem pizza noastra preferata, insa de fiecare data folosim aceeasi reteta de blat, pe care v-o prezint si voua astazi.

Ingrediente (pentru 3 blaturi de 32 de cm):
– 450 g faina
– 240 ml apa calduta
– 2 linguri ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 12,5 g drajodie proaspata (adica jumatate de cubulet de drojdie)

Mod de preparare:
intr-un bol se pune faina si sarea
– drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta si se adauga treptat peste faina
– se framanta si la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute
– pe planseta de lucru se presoara faina si apoi de pregateste blatul de pizza

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.