Prajitura cu blat de bezea, nuci si ciocolata

Cand am pregatit aceasta prajitura, m-am gandit sa fie o prajitura care sa aiba de toate, dar cel mai mult mi-am dorit sa fie plina de ciocolata, si nu in orice fel, ci cu o ciocolata fina care sa curga ca o lava si care sa te imbie, sa nu te mai poti opri din mancat. Si chiar asa mi-a iesit! 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
Blat:
– 6 albusuri
– 250 g zahar
– 250 g nuci
Crema de ciocolata:
– 6 galbenusuri
– 180 g zahar
– 90 g ciocolata cu lapte
– 150 g unt
– esenta de rom
Pentru ornat:
– 80 g ciocolata alba
– 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– se adauga zaharul treptat, mixand pana albusurile capata consistenta ferma de bezea
– nucile se maruntesc la robotul de bucatarie sau prin masina speciala de maruntit nuci si se adauga peste albusuri

– se amesteca usor cu o spatula, pana la omogenizare
– compozitia astfel obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza

– se da la cuptor, la foc potrivit (circa 180 grade) pentru aproximativ 25 de minute
-cand este gata, se scoate din tava, si se lasa la racit
Crema de ciocolata:
–  galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si se pun pe baie de aburi
– se lasa sa fiarba aproximativ  20 minute, dupa care se adauga ciocolata rupta bucatele
–  se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, pana se topeste ciocolata, dupa care se lasa la racit
– separat untul, la temperatura camerei, se mixeaza si peste el, se adauga  crema de ciocolata racita, mixand incontinuu
– la final se adauga si esenta de rom, si se omogenizeaza
– pe un platou (tava) se aseaza blatul
– peste acesta se adauga crema de ciocolata
– la final se orneaza cu ciocolata alba topita cu 2 linguri de frisca (si racita)

– se lasa peste noapte la frigider, apoi se portioneaza

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.