Prajitura cu blat de bezea, nuci si ciocolata

Cand am pregatit aceasta prajitura, m-am gandit sa fie o prajitura care sa aiba de toate, dar cel mai mult mi-am dorit sa fie plina de ciocolata, si nu in orice fel, ci cu o ciocolata fina care sa curga ca o lava si care sa te imbie, sa nu te mai poti opri din mancat. Si chiar asa mi-a iesit! 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
Blat:
– 6 albusuri
– 250 g zahar
– 250 g nuci
Crema de ciocolata:
– 6 galbenusuri
– 180 g zahar
– 75 g ciocolata cu lapte
– 150 g unt
– 3 linguri apa calda
– 2 linguri cacao
– esenta de rom
Pentru ornat:
– 80 g ciocolata alba
– 2 linguri ulei

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– se adauga zaharul treptat, mixand pana albusurile capata consistenta ferma de bezea
– nucile se maruntesc la robotul de bucatarie sau prin masina speciala de maruntit nuci (nu stiu exact ce denumire poarta) si se adauga peste albusuri

– se amesteca usor cu o spatula, pana la omogenizare
– compozitia astfel obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza

– se da la cuptor, la foc potrivit (circa 180 grade) pentru aproximativ 25 de minute
-cand este gata, se scoate din tava, si se lasa la racit
Crema de ciocolata:
– zaharul se amesteca cu cacaoa si cu cele 3 linguri de apa fierbinte
–  galbenusurile impreuna cu zaharul se pun la bain-marie
– se lasa sa fiarba aproximativ  20 minute, dupa care se adauga ciocolata taiata bucatele
–  se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, dupa care se lasa la racit
– separate untul, la temperatura camerei, se mixeaza si se adauga peste el, treptat din crema de ciocolata racita, mixand incontinuu
– la final se adauga si esenta de rom, si se omogenizeaza
– pe un platou (tava) se aseaza blatul
– peste acesta se adauga crema de ciocolata
– la final se orneaza cu ciocolata alba topita cu 2 linguri de ulei (si racita)

– se lasa peste noapte la frigider, apoi se portioneaza

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.