Prajitura cu mere

 

Prajitura cu mere…una dintre cele mai simple retete, atat ca ingrediente cat si ca mod de preparare, dar destul de gustoasa, pufoasa si apreciata.

Ingrediente (pentru o tava 20×30):
Compozitia de mere:
– 1 kg mere
– 6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti ca marul sa fie mai dulce)
Blat:
– 5 oua
– 150 g zahar
– 150 g faina
– 1/4 plic praf de copt
– 10 linguri ulei

Mod de preparare:
Compozitia de mere:
– merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea
– se pun la calit impreuna cu 6 linguri de zahar, circa 15 minute, la foc mic
– cand sunt calite se lasa la racit
Blat:
– albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare
– se adauga treptat zaharul mixand pana se obtine o spuma tare ca de bezea
– separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, se omogenizeaza si apoi peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca cu o lingura si apoi se adauga praful de copt, si treptat faina, amestecand cu lingura pana la incorporarea fainii in compozitie
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun 3/4 din compozitia pregatita, si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de circa15 minute
– dupa acest timp, se aseaza peste ea, compozitia de mere, se niveleaza frumos si apoi se toarna si restul de compozitie deasupra si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos si blatul de deasupra
– cand se raceste, se pudraza cu zahar pudra, si se portioneaza

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ce bine arata! Fur si eu cateva bucati. Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.