Prajitura Noire (fara coacere)
In ultima vreme am facut o pasiune imensa pentru prajiturile cu ciocolata, dovada fiind si ultimile retete de prajituri postate pe blog, desi asta nu e chiar ok pentru silueta mea :)), dar daca e pofta de ciocolata…atunci ciocolata sa fie :))
Ingrediente:
Blat:
– 150 g biscuiti
– 100 g unt
– 2 linguri cacao
– 50 g zahar pudra
Crema de ciocolata:
– 300 g ciocolata amaruie
– 300 g frisca lichida
– 10 g gelatin
– 50 g unt
– 60 g zahar pudra
Mod de preparare:
Blat:
– biscutii se maruntesc la robot
– untul se topeste si se adauga peste biscuit impreuna cu zaharul pudra si cele doua linguri de cacao
– se amesteca bine pana la omogenizare
– intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara se aseaza compozitia de biscuit, presand cu o lingura pentru a forma blatul
– se da tava la frigider pentru minim 30 de minute
Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu untul (nu trebuie sa fiarba!), amestecand incontinuu
– ciocolata topita se lasa la racit
– gelatin se pune la hidratat cu 3 linguri de apa rece
– frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra pana se intareste cat sa se tina de paletele mixerului
– peste frisca se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza
– gelatin hidratata se topeste la cuptorul cu microunde si apoi se adauga peste compozitia de ciocolata, mixand pana la incorporarea ei in crema
– crema astfel obtinuta se toarna peste blatul de biscuit si se omogenizeaza – eu am facut si valuri la suprafata prajiturii
– se da la frigider pentru cel putin 3 ore
– se scoate cu grija din tava si se desprinde folia alimentara, se trece pe un platou si se feliaza
Pofta buna!!