Prajitura Noire (fara coacere)

 

 

In ultima vreme am facut o pasiune imensa pentru prajiturile cu ciocolata, dovada fiind si ultimile retete de prajituri postate pe blog, desi asta nu e chiar ok pentru silueta mea :)), dar daca e pofta de ciocolata…atunci ciocolata sa fie :))

Ingrediente:
Blat:
– 150 g biscuiti
– 100 g unt
– 2 linguri cacao
– 50 g zahar pudra
Crema de ciocolata:
– 300 g ciocolata amaruie
– 300 g frisca lichida
– 10 g gelatin
– 50 g unt
– 60 g zahar pudra

Mod de preparare:
Blat:
– biscutii se maruntesc la robot
– untul se topeste si se adauga peste biscuit impreuna cu zaharul pudra si cele doua linguri de cacao
– se amesteca bine pana la omogenizare
– intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara se aseaza compozitia de biscuit, presand cu o lingura pentru a forma blatul
– se da tava la frigider pentru minim 30 de minute
Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu untul (nu trebuie sa fiarba!), amestecand incontinuu
– ciocolata topita se lasa la racit
– gelatin se pune la hidratat cu 3 linguri de apa rece
– frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra pana se intareste cat sa se tina de paletele mixerului
– peste frisca se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza
– gelatin hidratata se topeste la cuptorul cu microunde si apoi se adauga peste compozitia de ciocolata, mixand pana la incorporarea ei in crema
– crema astfel obtinuta se toarna peste blatul de biscuit si se omogenizeaza – eu am facut si valuri la suprafata prajiturii
– se da la frigider pentru cel putin 3 ore
– se scoate cu grija din tava si se desprinde folia alimentara, se trece pe un platou si se feliaza

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.