Coaste de porc cu cartofi la cuptor

 

Luna aceasta la „Provocarea Secreta”, am avut de rasfoit blogul Monicai; si cum ea face niste fripturi absolut minunate, nu am putut trece de aceasta reteta, care mi-a ramas in minte, de cand am vazut-o postata pe blogul ei. Asa ca acum i-a venit randul si va invit si pe voi sa o incercati!

Ingrediente:
– 500 g coaste de porc
– 5-6 cartofi mai mari
– un pahar de bere
– 3 linguri ulei de masline
– sare, piper, boia dulce si oregano

Mod de preparare:
– canrea de porc se condimenteaza dupa gust, si peste ea se adauga berea si uleiul si se lasa la macerat cateva ore (eu am lasat-o vreo 5 ore)
– cartofii se curata si se taie felii mai grosute
– intr-o tava se aseaza cartofii, carnea, si sosul in care a stat carnea, si se dau la cuptor, la 220 de grade, pana cand scade sosul din tava, iar carnea si cartofii capata o crusta aramie (eu am intors carnea cam dupa 40 de minute- si am lasat-o circa 1 ora si 20 de minute)

Pofta buna!

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.