Biscuiti cu nuca si scortisoara
Mami, hai sa facem o prajitura, o aud pe fiica-mea spunand, acum o seara. Bine, mami hai sa facem dar hai sa vedem ce ingrediente avem! Scotocesc prin frigider, prin dulapuri si gasesc cateva ingrediente de baza, asa ca ma gandesc cum sa le combin ca sa iasa ceva bun, rapid si sa ma poata ajuta si iubita mea fara ca bucataria sa arate, la final, ca dupa un razboi cu faina 🙂 Asa s-au nascut acesti biscuiti, care au incantat-o peste masura pe mica gospodina!
Ingrediente:
– 150 g unt
– 300 g faina
– un ou
– 1/2 plic praf de copt
– 170 g zahar pudra
– 60 g nuca macinata
– 1/4 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
– untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu 100 g zahar pudra
– se adauga apoi oul, si se mixeaza pana la incorporarea acestuia
– faina se amesteca cu praful de copt, si apoi impreuna cu nuca macinata se adauga peste compozitia de unt
– se amesteca cu o lingura (sau cu mana) pana la omogenizare si se da la frigider pentru 20 de minute
– restul de zahar pudra se amesteca cu scortisoara
– se scoate compozitia de la frigider si se modeleaza biscuitii – se fac bilute si se trec usor prin amestecul de zahar cu scortisoara, apoi se aplatizeaza cu palmele
– se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute
Pofta buna!!
Draga anonim multumesc pentru atentionare. am corectat. 🙂
Unde este trecuta cantitatea de faina ?
Minunati sunt acesti biscuiti!
Ce biscuiti buni, cu aroma de sarbatori … ador scortisoara si mai ales nuca 🙂
Pupici :*