Chifle Laugenbrot

 

 

Gina ne-a propus luna aceasta la provocarea „Weekend cu spor” sa ne alegem o reteta din urmatoarele categorii: Fripturi, Retete de post si Patiserie, Paine. Cum timpul meu este cam limitat, acum, in ceea ce priveste gatitul am ales o reteta simpla, dar cu un rezultat bun si pufos 😛

Ingrediente:
– 500 g faina alba
– un cubulet drojdie proaspata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 270 ml apa calduta
– 4-5 linguri ulei
– 10 lingurite bicarbonat
– mac, susan, sare mare  (optional)

Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pana devine fluida
– intr-un castron se pun: faina, sarea, drojdia si apa si se framanta
– se ajuta cu ulei la framantat, pana se termina uleiul si aluatul se desprinde de pe mana
– aluatul obtinut se acopera si se lasa la cald pana creste

– cand aluatul a crescut se trece la formarea chiflelor
– se rup bucati din aluat, cam de 50 g/bucata, se modeleaza chiflele si se lasa pe planseta de lucru sa se odihneasca 10-15 minute

– intr-o cratita mai larga se pun la fiert 2 l de apa cu 10 linguri bicarbonate de sodium si 4 lingurite de sare
– cand apa clocoteste, se pun inauntru chiflele, se lasa cateva secunde pana cand se ridica la suprafata si apoi se scot cu spumiera si se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt
– se fac deasupra fiecarei chifle cate doua crestaturi, cu un cutit, se presara sare mare, mac, susan si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos deasupra

 


 
 Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Ce chifle bune si pufoase! As manca vreo 2 calde 😛

  2. Haplea spune:

    Ce bunatate de chifle!!

Lasă un răspuns la Haplea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.