Piept de pui fraged si aromat la cuptor

 

Pieptul de pui il pregatesc cel mai des, snitele sau ostropel, asa ca astazi am zis sa il fac altfel, sa fie fraged si bun, dar sa nu stau nici foarte mult prin bucatarie. Asa ca am ales aceasta variant simpla, dar care a fost foarte apreciata de familie.

Ingrediente:
– un piept de pui
– condimente: sare, piper, oregano, boia de ardei dulce si un pic de condimente pentru friptura de pui
– 2 – 3 linguri ulei
– o punga pentru fripturi la cuptor

Mod de preparare:
– se feliaza pieptul de pui (e si mai simplu daca aveti cumparat piept de pui feliat)
– se pun pun feliile de pui intr-un bol, se toarna peste el ulei, si condimentele si se amesteca cu mana ca sa se imbine aromele
– se pune intr-o punga pentru fripturi la cuptor, se inchide punga, se fac cateva gaurele cu scobitoarea in punga, se aseaza punga intr-o tava de cuptor si se da in cuptorul incins in prealabil la 200 grade
– se lasa 45 de minute, dupa care se rupe punga si se mai lasa 15-20 de minute pentru a se rumeni foarte usor
– se serveste cu garnitura dorita – noi l-am servit cu cartofi aromati la cuptor

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.