Briose cu portocale si nutella

 

Daca e reteta cu ciocolata/nutellla, toti ai mei sunt incantati si abia asteapta sa trec la treaba si sa le ofer un desert bun. Asa ca ieri am ales sa le fac aceste briose care au un gust acrisor datorat portocalei dar sunt dulci daca adaugam si ciocolata/nutella. Daca vreti se poate renunta la ciocolata si vor fi la fel de delicioase.

Ingrediente (pentru 10 briose):
-100 grame de unt la temepratura camerei
– 2 oua
– 50 grame de zahar
– 4 linguri de lapte
– 140 grame de faina
– o lingurita rasa de praf de copt
– esenta de portocale
– o jumatate de portocala
– un varf de cutit de sare
– 4-5 linguri nutella

Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema fina
– peste unt se adauga ouale batute bine, esenta de portocale si laptele
– separat se amesteca faina cu praful de copt si sarea
– se amesteca cu o spatula ingredientele uscate cu cele umede si se omogenizeaza bine
– portocala se curata de coaja si se taie bucatele
– in formele de briose se pun hartiile de briose (eu am folosit formele de silicon acum) si apoi cu ajutorul unei linguri se umple jumatate din forma apoi se adauga doua bucatele de potocala care se acopera cu inca o lingura din compozitie
– briosele se dau la cuptorul in prealabil incins la 175 de grade, timp de circa 30 de minute
– cand sunt gata, se scot din cuptor se lasa circa 5 minute sa se mai raceasca si apoi se acopera cu nutella

 

Pofta buna!

Claudia multumesc pentru reteta. O trimit fuguta la parada acestei luni a provocarii secrete!

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Vai cat sunt de dragalase !
    Sa nu cumva ca le mancati…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.