Briose cu portocale si nutella
Ingrediente (pentru 10 briose):
-100 grame de unt la temepratura camerei
– 2 oua
– 50 grame de zahar
– 4 linguri de lapte
– 140 grame de faina
– o lingurita rasa de praf de copt
– esenta de portocale
– o jumatate de portocala
– un varf de cutit de sare
– 4-5 linguri nutella
Mod de preparare:
– untul se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema fina
– peste unt se adauga ouale batute bine, esenta de portocale si laptele
– separat se amesteca faina cu praful de copt si sarea
– se amesteca cu o spatula ingredientele uscate cu cele umede si se omogenizeaza bine
– portocala se curata de coaja si se taie bucatele
– in formele de briose se pun hartiile de briose (eu am folosit formele de silicon acum) si apoi cu ajutorul unei linguri se umple jumatate din forma apoi se adauga doua bucatele de potocala care se acopera cu inca o lingura din compozitie
– briosele se dau la cuptorul in prealabil incins la 175 de grade, timp de circa 30 de minute
– cand sunt gata, se scot din cuptor se lasa circa 5 minute sa se mai raceasca si apoi se acopera cu nutella
Pofta buna!
Vai cat sunt de dragalase !
Sa nu cumva ca le mancati…..