Inimioare cu cacao

 

Anul acesta mi-am propus sa nu mai fac prajituri inainte de Craciun, tocmai pentru a ma bucura mai mult de cele pe care le voi pregati de sarbatori. Am reusit cat de cat sa „evit” ispita, insa niste fursecuri bune tot am facut 🙂

Ingrediente (circa 60 de fursecuri):
– 100 g unt
– 220 g zahar
– 2 oua
– 375 g faina
– 3 linguri cacao
– 1/4 plic praf de copt
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
– zaharul se bate spuma cu untul pana se topeste zaharul (eu am lasat sa se simta putin zaharul la palatele mixerului, ca sa vad ce imi iese – si au iesit super bune!!!)
– se adauga apoi esenta de vanilie, ouale, cacao, amestecand bine dupa fiecare
– la final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
– se amesteca bine, rezultand un aluat omogen care se da la rece circa o ora
– se intinde foaia de aluat si se decupeaza inimioare, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt, si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 10 minute

– sunt foarte bune atata calde cat si reci
– le-am testat, lipite doua cate doua cu nutella, dar si cu gem….foarte buneeee

 

Pofta buna!

Mihaela, sa stii ca au fost foarte bune inimioarele! Lacramioara iti trimit retete pentru provocarea secreta din aceasta luna!

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.